Om Lektiepiloter

Lektiepiloter tror på, at en god dialog, fyldt med nysgerrighed, kan gøre utroligt meget for børns faglige udvikling. Med konkrete værktøjer klæder Lektiepiloter forældre på, til at kunne indgå i en god dialog med deres børn - særligt med fokus på matematik.

 
 
 
rachel-722081-unsplash.jpg
 
 
 

Hvad er Lektiepiloter?

Lektiepiloter er et initiativ målrettet skoler og forældre. Formålet med initiativet er at styrke familiers egen evne til at understøtte deres børns faglige udvikling. I samarbejde med skolerne leverer Lektiepiloter en uformel undervisning, hvor forældrene får en række redskaber til at indgå i en udviklende og naturlig dialog med deres børn - særligt med fokus på matematik. På den måde gøres hjemmearbejde til en tryg oplevelse, hvor både børn og voksne udvikler sig.

Hvorfor Lektiepiloter?

Gennem sit arbejde som folkeskolelærer blev initiativtageren til Lektiepiloter, Mikkel, opmærksom på, hvor stor betydning det har, at ikke alle børn har lige gode muligheder for at få hjælp hjemme. Dette blev især tydeligt i et fag som matematik. Mange forældre gør alt hvad de kan, og vil gerne hjælpe deres børn med matematik, men er usikre på, hvordan man gør. At hjælpe sit barn behøver ikke at være spor kompliceret, og det kræver hverken en ph.d. i matematik eller at man selv kan løse det hele.

Lektiepiloter og skolen

Et godt skole/hjem-samarbejde er vigtigt for børns udvikling, og derfor er det også vigtigt, at skolen er med til at hjælpe forældrene på den måde, der giver mest mening lokalt. Lektiepiloter arbejder sammen med skolen om at lave oplæg, der passer til den enkelte klasse eller årgangs problemstillinger.

 
Ballon-1.png